#stolt

Felicia Ekholm / 30 Juni, 2013 - 18:56 / Allmänt
1 kommentarer

Tog mig till stallet och red ändå, men orkade inte sadla så red Barbacka som jag inte gjort sen i vintras när hon var skadad och jag inte fick rida med sadel.. Att rida barbacka med en travare är INTE lätt.

Skrittade först fram ett bra tag, jobbade ner henne i form och gjorde henne mjuk i båda varven. Traven sen gick väl sådär i början, red som att jag aldrig ridit förut, haha måste vart en rolig syn ;) men efter några varv så kom vi in i takten och jag kunde jobba henne i form som gick super! Hon gick verkligen som en dröm och jag red hyfsat bra.

Idag kände jag även att prova på att galoppera då jag aldrig gjort det förut. Va skit kul! Dock så va hon väldigt stark i vänster varvet så hade lite problem med att få henne i en bra takt, utan martingal så blir det en riktig utmaning. I höger varvet är hon inte lika stark så där kunde jag både öka och minska.

Jätte bra träning att rida barbacka så kommer förmodligen köra många pass i fortsättningen barbacka :)

Mår sämst

Felicia Ekholm / 30 Juni, 2013 - 14:09 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
Sjukt ont i huvudet så ingen ridning för mig. Får väl se om det blir jag som åker till stallet sen, men nu ska jag ligga i min säng och försöka sova lite. 
 
Ha en fortsatt bra dag, uppdaterar sen!
 
 

Godmorgon bloggen och ni

Felicia Ekholm / 30 Juni, 2013 - 11:15 / Allmänt
0 kommentarer

Vaknade ungefär för en timme sen och sen dess har jag både hunnit styrketräna och ätit frukost. Så har faktiskt lyckats ganska bra denna morgon ;)

Idag blir det att ta det lugnt, Eila ska ridas ut i eftermiddag, annars ska jag bara ligga hemma.

Hej

Felicia Ekholm / 29 Juni, 2013 - 23:49 / Allmänt
0 kommentarer

Såå trött men kan inte sova, typiskt va? Så ligger som alla andra kvällar i min underbara säng, dock tittar jag inte på Geordie S.. Men det kanske börjar snart ;)

Imorgon så hoppas jag på att det är fint väder så jag kan sola lite, vädret har vart kasst här i Vimmerby. Samma för er?

Eila ska ridas ut, eller bara joggas.

Nej nu somnar jag, natti!!

Äntligen!

Felicia Ekholm / 29 Juni, 2013 - 18:54 / Allmänt
0 kommentarer

Har gjort inlägg idag som inte kommit upp...

I alla fall så var jag ju på stan i förmiddags, fiskade med Wendela och pratade ut. Skrattade och fick lustiga blickar från andra på fiket, haha högljudda tjejer jao. Efter så mötte vi mamma, pappa och Jocke så vi gick och åt på Sibylla. Skapligt mätt efter så när jag kom hem gick jag och la mig, tittade film och hade mysigt med mig själv.

Eila fick gå ett svettigt markarbets pass.

Nu ska jag ta de lugnt, chilla lite. Brb.

Mot stan

Felicia Ekholm / 29 Juni, 2013 - 10:41 / Allmänt
0 kommentarer

Fika med Wendela nu då, hör av mig snart igen!

Sent

Felicia Ekholm / 29 Juni, 2013 - 00:37 / Allmänt
0 kommentarer

Sen update, men ändå update - Right? Åt jätte god mat ute på balkongen på kvällen och såg ut över våran fina nya gräsmatta, riktigt stort för familjen Ekholm att vi fått gräsmatta ;) sen var det säng dags för mig och katten, såklart blev det lite Geordie Shore på det!

Imorgon ska jag upp hyfsat tidigt för ska träffa Wendela inne i stan vid 11, fika och prata ut. Förmodligen pratar vi i flera timmar, blir alltid så när vi ska prata ;) nu har vi ju inte träffats sen skolavslutningen så vi har massa att prata om, mysigt!

Sen efter drar jag hem, byter om och tar mig till stallet. Eila ska gå ett ordentligt pass, mjukas upp i båda varven.

Nej, borde passa på att sova nu. Hörs imorgon!

Kul

Felicia Ekholm / 28 Juni, 2013 - 20:15 / Allmänt
0 kommentarer

Min mobil är trasig så har mammas, hittar massa bilder och videor på gamla träningar med Eila. Haha, as kul att titta på verkligen!

Dålig kvalité på bilderna, men dom får duga.

Och en till

Felicia Ekholm / 28 Juni, 2013 - 19:35 / videor
0 kommentarer

Hittade en till video, det här måste vart ganska tidigt i våras när vi inte hade hoppat så mycket tidigare. Man ser verkligen hur mycket Eila har förändras på denna tiden (och jag). Alltid kul att se på gamla videor :)

Jag är ledsen

Felicia Ekholm / 28 Juni, 2013 - 18:28 / Allmänt
0 kommentarer

Jag kan inte lägga upp inlägget om vad som hände, jag vågar inte helt enkelt. Jag bestämmer mig för att behålla hatten på, om det skulle vara så att jag ändrar mig så kommer det komma, men inte nu.

Jag är ledsen och önskar att jag skulle vara starkare just nu men går inte.

Förlåt.

Haha söt

Felicia Ekholm / 28 Juni, 2013 - 12:27 / videor
0 kommentarer

Filmen är från i våran när vi hoppade det första hindret på lite högre höjd. Hindret ligger runt 100/105 cm. Tror min familj var med spända än mig, haha hör bara hur dom låter när vi kommit över!

Godmorgon

Felicia Ekholm / 28 Juni, 2013 - 09:26 / Allmänt
0 kommentarer

Hej på er, sovit bra? Det har inte jag, kunde inte somna igår och vaknade tidigt imorse.

Nu är det fredag, om det skulle vart en skoldag så skulle man vart på bästa humöret. Skulle ha slutat tidigt med massa chill lektioner. Nu känner jag mig allmänt trött och vill bara gräva ner mig... Dock så finns det en bra sak, glömde berätta för er igår att jag har inte tappat alla mina tänder än så förmodligen kommer dom bli mycket finare sen! Kommer väl vicka som attan på tänderna så blir jag en tandlös liten flicka när jag kommer till högstadiet ;)

Ni vet dagen planer, men mamma klipper gräset åt mig så jag ska bara ta det lugnt :)

Hörs under dagen!

Hej bloggen!

Felicia Ekholm / 27 Juni, 2013 - 22:27 / Allmänt
0 kommentarer

Ligger just nu och tittar på Geordie Shore, har inte kunnat titta på det på en vecka nu så känns som världens lättnad i kroppen ;) I alla fall så tog jag mig en låång dusch nu på kvällen, spola bort allt och bara titta framåt. Kommer komma ett inlägg imorgon som egentligen är lite privat men känns som jag måste skriva ner det. Bara få känslorna att komma ut liksom! Ska även klippa våran gräsmatta som verkligen har blivit en gräs matta nu, haha i två år har det endast vart jord men nu så, nu har vi gräs! Om det är fint väder så ska jag även lägga mig ner och sola, fortsätta på brännan.

Imorgon ska även mamma rida, haha, nu ska hon allt lära sig! Hon har ridit på Eila tre/fyra gånger så hon är ju inte helt ny på detta ;) Jag rider först igenom Eila sen är det mammas tur. Ska bli riktigt kul att se!

Kommer också någon film imorgon på gamla träningar från i våras.

Juste, höll på att glömma. Tack för att ni tittar in här och skriver så fina och stöttande kommentarer. Värmer varje gång! Love u <3

Godnatt!

Frågor om inlägget..

Felicia Ekholm / 27 Juni, 2013 - 19:41 / Allmänt
0 kommentarer

Har lovat er att berätta vad som hände i Finland men pga att internet inte fungerat i datorn så har jag inte gjort det än. Men ska sätta mig ikväll och göra det, eller imorgon!

Lite trimning

Felicia Ekholm / 27 Juni, 2013 - 19:24 / videor
0 kommentarer

Som sagt så red jag som en kratta, Eila var sjukt stark och ville hela tiden dra iväg. Sjukt arg på mina dumma händer som aldrig vill vara stilla heller... Men annars gick väl ridpasset bra ;)

Tandläkaren

Felicia Ekholm / 27 Juni, 2013 - 16:01 / Allmänt
0 kommentarer

Ridit klart

Felicia Ekholm / 27 Juni, 2013 - 15:13 / Eila Puh
0 kommentarer

Det gick bra, utom att jag red som en kratta och orkade inte riktigt "rida" henne. Film kommer senare!

Trök dag

Felicia Ekholm / 27 Juni, 2013 - 12:15 / Allmänt
0 kommentarer

Förlåt för dålig uppdate men har inte haft något att blogga om, helt tom i huvudet.

Anyway så har jag precis ätit och ska snart byta om till ridkläder för att sedan åka till stallet för att rida Eila. Måste skynda mig för klockan fyra ska jag till tandläkaren. Hatar mina tänder och vill så gärna göra något åt det så får väl se vad som händer.

Lyssnar på denna låt 24/7 #grym

Stallet

Felicia Ekholm / 26 Juni, 2013 - 14:21 / Allmänt
0 kommentarer

Drar till stallet i regnet, usch fy vilket väder... Svensk sommar?

Nu så

Felicia Ekholm / 26 Juni, 2013 - 11:41 / Allmänt
0 kommentarer

Varken min mobil eller våran dator fungerar, eller internet fungerar inte. Men fick låna pappas mobil så passar på att uppdatera lite!

Idag regnar det, MYCKET! Så sitter hemma stort sätt hela dagen, utom i eftermiddag då jag ska till stallet och rida. Blir ett lugnt pass i manegen istället för att rida ut. Tror ni förstår varför ;)

Skulle egentligen komma både bildning och det ena och det andra men på grund av att internet inte vill vara på min sida så får det bli någon annan dag..

Bilden är från när jag var i Thailand i vintras, saknar!

På väg hem..

Felicia Ekholm / 25 Juni, 2013 - 18:17 / Allmänt
0 kommentarer

... Till Sverige, eller vi är i Sverige och det är bara någon timme kvar tills vi är framme. Dom sista dagarna i Finland blev inte riktigt som vi tänkt oss, tråkigheter hände och vi bestämde oss för att åka hem tidigare. Sad but true. Inlägg om det kommer imorgon.

Kommer ändå bli skönt att komma hem, ska äta McDonalds på hem vägen, haha tjocka? OHHH JAAA! Sen ikväll när vi kommer hem så ska jag lägga mig med min katt och kolla på MTV, alltid sånt vi gör innan jag somnar, saknar min skrutt så enormt så kommer väl krama sönder henne ;)

Imorgon så blir det en sån dag när man bara är. Ska till stallet och rida Eila, blir en uteritt för att sätta igång henne efter en veckas vila. Och även massa inlägg kommer komma, den vanliga uppdateringen kommer börja nu igen. Skönt säger jag bara.

Blev lite frågor om mitt schema med Eila, skillnaden mellan trimma och dressyr är att när jag trimmar så blir det ett "enklare" ridpass, inte så långt heller. I dressyren så ställer jag mer krav på henne. Vilodagar kommer hon få, men kommer bli olika dagar :)

Här får ni en bild om lite roligheter från Finland, haha seriösa ;)

Bra bloggar

Felicia Ekholm / 23 Juni, 2013 - 16:00 / Allmänt
2 kommentarer

Finns några bloggar som kag skulle vilja lyfta fram, några bloggar läser jag dagligen och andra då och då. Men tycker ni ska titta in på någon av dom i alla fall :) Har inte tagit med vänners bloggar.
 
http://nellieberntsson.se  - tror många vet vem hon är, för er som inte vet det så är detta en 13 årig tjej som har en D-ponny med namn Elvis, hon är även modell för hööks. Hennes blogg handlar om hennes hästliv men så mycket annat som åsikter, kläder och livet med pojkvän. Denna blogg läser jag dagligen.
 
 
http://emmiewee.blogg.se  - hon var med i ponnyakuten med sin ponny Bego då han bockade i galoppen. Emma-Nellie heter hon. I hennes blogg får man också läsa om allt möjligt, om hennes två ponnysar Bego och Mimmi, även lite annat smått och gott ;) Hennes blogg har jag precis börjat följa.
 
 
 
http://ztreliin.se  - En 19 årig tjej med namn Linn, hon har två hästar, Picasso och Oprah. Är själv helt kär i Oprah, älskar hennes färg! Hennes blogg handlar i stort  sett bara om häst relaterade grejer. Henne har jag följt i någon månad nu!
 
 
http://ziros.horseworld.se - två tjejer, Emma och Wilma som båda har en ponny. I deras blogg får man också läsa mycket häst men också lite annat då och då. Tittar in på denna blogg ibland men ingen som jag verkligen följer men tycker den är bra :)
 
 
 
 

Hur jag sätter upp mina scheman för Eila

Felicia Ekholm / 22 Juni, 2013 - 12:30 / Eila Puh
2 kommentarer

Något jag är noga med är mina scheman, går nästan alltid efter dom men ibland kan det bli bakslag som väder eller sjukdom. Jag sätter alltid upp scheman för veckorna, som ni kommer få läsa vecka efter vecka, hehe ;) Jag har ridit Eila i några få månader nu, vi har kommit upp lite i höjderna och är redo för tävlingar snart. Någon som jag nu har bestämt mig att göra är ett långvarigt schema. Alltså ett schema som kommer vara ett tag tills något ändras. Mina scheman kommer handla om mycket galopparbete, har satt upp det målet som ni redan läst om och det gäller att träna på det till årets slut. I stort sett så kommer varje ridpass ha mycket galopp i sig, men såklart dom andra gångarterna också då jag tycker det är viktigt men galopp kommer jag använda mycket på banan så tycker det är ett snepp viktigare!
 
Så här kommer vårat schema se ut, börjar vecka 27 för att efter vi kommer hem här ifrån finland så måste hon sättas igång. Hon kommer även stå på sommarbete vissa dagar så ibland kanske jag bara trimmar henne lite på någon äng bredvid hagen eller något, annars kommer det se ut så här:
 
Måndagar: Dressyr.
Tisdagar: Ut i skogen, klättra, terräng hinder och allt annat som hör skogen till.
Onsdagar: Markarbete, bommar.
Torsdagar: Trimma, ridas igenom i alla gångarter ordentligt. 
Fredagar: Dressyr.
Lördagar: Hoppning 
Söndagar: Skrittas
 
Om det blir tävlingar så kommer det ändras på helgerna, om det är tävling på lördagen så kommer det såklart stå tävling och skritta på söndag. Men om tävlingen skulle bli på söndagen istället så får hon skrittas på lördagen. Om det kommer någon dag då hon kommer gå på sommarbete så kommer jag trimma henne i skogen bredvid hagen eller något. Annars kommer schemat se ut så här tills jag ändras på det som nog kommer till hösten när jag får andra tider och så i skolan.
 
 
 
 
 

Nätmobbning - det värsta som finns enligt mig

Felicia Ekholm / 21 Juni, 2013 - 14:00 / Allmänt
0 kommentarer

Varje dag ser jag fula och spydiga kommentarer på bloggar, instagram, facebook och allt vad det nu kan vara. Och oftast är det på personer som är lite "kända", som bloggare tillexempel som har flera tusen läsare varje dag, mycket lovers men lika mycket haters. Att se vad människor skriver, en människa som tuffar till sig och skriver något elakt, "ful" räcker för att det ska bli en mobbnings kommentar. Ett litet ord som kan få personen som utsätts att bli nertryckt. Något ord som börjar bli väldigt populärt är ordet hora, kan vara en bild när dom har bikini på sig eller drar upp tröjan lite. Förmodligen kan inte dessa personer veta vad hora betyder och en sak kan jag berätta att lek inte med det ordet, det är ett ord som tjejer kan utsätta sig för, dom säljer sig själva men denna tjej på bilden kanske möjligtvis är oskuld, och bara för att man drar upp tröjan en decimeter så behöver man absolut inte kalla henne hora. Tror fan inte att ni gillar när personer sitter och skriver något så dumt och fult på dina bilder.
Och det är ju inte bara tjejer som blir utsatta, även killar och där är det också små ord som "bög" kommer in, har han någonsin sagt att han är intresserad av killar? Sa han det face 2 face att jo du jag är gay. Eller? Vad det nu än är så vill jag säga stopp för detta, kan inte bara alla respektera varandra och göra nätet till en underbar plats? Om du kallar någon ful så kommer det inte göra dig snyggare, det kommer inte göra dig bättre, det kommer endast visa hur svag du är och vilken mobbare du faktiskt är, du skulle bara våga säga "jag är en snäll person" snäll kan bytas ut mot "jag brukar mobba personer på nätet på ett anonymt namn, så jag är ganska dum".
 
Och vet ni vad som är ännu värre med dessa anonyma hatkommentarerna? Jo det är att ibland så sitter en av personens vänner och trycker ner en, finns olika anledningar. Jag skulle aldrig kunna kalla mig en vän då, ena dagen sitta och trycka ner den och andra komma, krama om den och säga att den har saknat personen. Usch usch usch!
 
Hoppas någon har tagit åt sig nu, någon som kanske vet med sig att den har gjort något dumt. Ni andra som stöttar personer och skriver gulliga kommentarer, en guldstjärna till er! :)
 

Snabbt inlägg

Felicia Ekholm / 20 Juni, 2013 - 13:51 / Allmänt
0 kommentarer

Har bara datorn i ungefär 20 minuter så tänkte bara titta in och uppdatera lite.
 
Vaknade sjukt sent imorse, himla dåligt väder också.. Åt frukost direkt imorse och duschade. Sen ner mot stan. Nu sitter man på biblioteket med min kusin Alva och Ida som sitter vid en dator bakom mig - lagom sociala. Sen ska jag titta på lite kläder, hittade en skinnjacka som var sååå snygg, lite annurlunda ;) Hallå pappa vart är du? ;)
 
Ikväll blir det att bara ta det lungt, midsommar imorgon. ´Vi alla ska göra en midsommarstång i stugan ikväll, haha får se hur ful den blir..
 
Hörs imorgon, eller på lördag!
 
 
Saknar min bebis, men bara en vecka kvar sen träffar jag dig igen <3
 
 

Mål för 2013

Felicia Ekholm / 20 Juni, 2013 - 13:00 / Allmänt
0 kommentarer

2012 gick bra för mig och Eila, ända tills skadan vill säga! Nu är det ett nytt år, alltså nya mål. Eila har visat god hoppförmåga och att hon börjar bli redo för tävlingar snart. Men hur långt kommer hon faktiskt kunna gå? Hon är ett varmblod, inte född för att hoppa men hon vill och hon kan. Hon hoppar 100 cm utan problem, men frågan är om hon kommer kunna gå högre. Att komma in på 110cm skulle vara stort, för både mig och Eila. Men det här året kommer vi inte ens försöka komma till LA, eller i huvudtaget LB. Om hon skulle klara att hoppa LB så gör vi det, helt klart men detta år handlar om att bli säker på banan - och såklart i hoppningen. Hon ska få känna på omhoppning, starta några LD/LC och se hur det går. 
 
Eilas mål (små mål för 2013): 
* Galoppen ska bli ren, hitta takten.
* Hoppa vattenmatta, haha scary ;)
* Komma ut på banan igen.
 
Större mål (framtiden):
* LB och även prova på LA.
* Få jämna gångarter.
 
Felicias mål:
* Stilla med handen.
* Hoppsitsen ska bli bättre.
* Lära mig korta upp Eila innan hindrerna, så hon inte springer iväg.
 

Visste ni...

Felicia Ekholm / 19 Juni, 2013 - 11:10 / Allmänt
0 kommentarer

  • Att Eila aldrig vill komma in om det är riktigt fint väder och man själv svettas ihjäl, vet inte hur många gånger man har fått hämta något lockbete för att få in henne..
  • Att jag har jätte svårt att bli brun, får pressa i flera timmar innan det märks något resultat.
  • Att Eila är jätte tittig, undantag på hinder.
  • Att jag i stort sätt har bytt dialekt, det är bara vissa ord som jag har kvar från västmanländskan.
  • Att Eila är jätte rädd för traktorer, gräsklippare och lastbilar.
  • Att jag nästan aldrig är med vänner, ridningen tar upp hela min fritid. Saknar så många men finns inte så mycket att göra åt det, jag har valt det här livet och kommer fortsätta med det. Hoppas att nu i sommar att jag ska träffa många.
  • Att Eila och jag har gått omkull en gång, jag hamnade under henne och skadade knät.
  • Att jag aldrig har ramlat av Eila. 
  • Att Eila har vart placerade alla tävlingar vi var med i förra året, utom en och det var den första.
  • Att jag har ridit i 9 år, snart 10.
Haha titta öronen, rakt fram hela tiden! 
 

Internet

Felicia Ekholm / 19 Juni, 2013 - 11:08 / Allmänt
0 kommentarer

Jag och Ida har tagit oss till biblioteket nu, haha det är JÄTTE segt. Vart i finland i tre dagar nu, sovit i tält, fiskat och haft det allmänt bra. Skönt att bara va liksom. Tagit massa bilder och kommer komma mer, stoooor bildbomb när jag kommer hem. Kommer ta hela veckan att lägga upp dom!
 
Idag har vi vart på stan, tittat lite och ska väl snart dra oss hemåt igen. Plocka blommor och björk för att vi ska göra en midsommarstång och sätta upp hos morfar. Ska även köra ett styrkepass senare...
 
Imorgon är det midsommar, tror jag? Vi ska fira hos morfar, äta godmat och vara lite sociala och trevliga. Längtar dock hem, saknar Eila och mina andra djur samt mina gamla "rutiner". Men imorgon är det bara en vecka kvar, sen åker vi hem.
 
Vet inte vad jag ska skriva, står still i huvudet. Har kommit lite tidinställda och kommer komma fler. Ett lite senare idag också. Ska försöka ta mig hit så ofta jag kan och uppdatera lite, kanske inte så intressanta men lite för att hålla er uppdaterade.
 
Om vi inte hörs imorgon så hoppas jag att ni får en jätte trevlig och bra midsommar!
 
 

Sporrar eller spö?

Felicia Ekholm / 18 Juni, 2013 - 12:00 / åsikter
0 kommentarer

Jag använder helst sporrar, använder det för att få fram Eila för skänkeln. Spö kan jag också ha ibland, fast bara i hoppningen, brukar aldrig behöva använda det men vill ändå visa att den finns där ifall hon skulle få för sig något dumt. Om hon vägrar så börjar jag såklart INTE slå på henne. Märker om det är för att hon inte klarar höjden och inte orkar mer, men om hon bara testar mig eller dummar sig så petar jag på henne. Mer behövs inte för att hon ska förstå.
 
Men vart går gränsen? Är det verkligen okej att sitta och slå på hästarna 24/7 och hoppas på att hästen ska skärpa sig? Jag tycker inte det, om hästen håller på hela tiden, kanske bara stannar helt plötsligt och vägrar att gå framåt så tycker jag att man ska försöka fixa detta problem istället för att bli arg och slå på den. 
 
Finns även dom som använder sporrar som sparkar på sina hästar så hårt att hästen får skador på sidorna. Man måste inte heller ha de vassaste sporrarna ;)
 
Jag tycker att man ska använda sporrar och spön på ett smart sätt, veta vart gränserna går och om man har såna problem så ska man hitta en bra tränare som kan hjälpa en :)
 
Vad använder ni?
 
Bilderna hittade jag på google
 
 

Hissar och dissar

Felicia Ekholm / 17 Juni, 2013 - 14:00 / Allmänt
0 kommentarer

Hissar:
* Personer som står upp för sig själva och alltid står vad dom gjort/sagt, ÄRLIGA människor.
* Nellie B´s #skickavidarenätkärlek, sjukt bra grej som förhoppningsvis kommer göra nätet till en bättre plats!
* Mina pessoa benskydd till Eila, klart dom bästa!
* Personer som respekterar människor för vilka dom är.
* Blogg.se har blivit en mycket bättre sida, bloggade här för något år sedan men kan säga att det verkligen har förbättras!
* Mina underbara vänner!
 
Dissar:
* Näthat/nätmobbning eller vad man nu säger, värsta som finns!
* Folk som ena sekunden är ens vän och nästa går bakom ryggen på en, falska människor alltså.
* Brunt hår, haha eller på mig i alla fall, har börjat min resa mot blondt och ska vara blond nu i sommar.
* Myggen/flugorna/festingar och alla andra kryp, det är det värsta med sommaren. 
 
 
 

Finland nu (tidinställt)

Felicia Ekholm / 16 Juni, 2013 - 20:30 / Allmänt
0 kommentarer

Förmodligen är jag i finland nu, haha fail från min sida men aja. Nu kommer jag vara borta i 10 dagar, massa skoj med Ida, bada, sola och ha en mysig tid tillsammans. Dock har vi inget wifi som kommer göra uppdateringen svår men ska försöka ta mig in till stadens bibliotek så ofta jag kan, blir minst varannan dag i alla fall. Vet inte om det går att ha sin egna dator eller om man måste låna men ska se hur det blir, skulle ju gärna vilja lägga ut lite bilder och så. Annars kommer en stoor bildbomb när vi kommer hem. 
 
Fast det här så har jag gjort tidinställda, kommer komma två varje dag, ett på förmiddan/lunch och ett på eftermiddagen/kväll. Någon dag kan det hända att det bara kommer 1 för det är inte lätt att komma på 20 stycken inlägg bara sådär ;) Men det blir nog bra!
 
Om vi inte hörs på dom här 10 dagarna (fast det borde vi ju göra) så önskar jag er en bra start på sommarlovet, jag kommer ha det grymt!
 
 
 

Har det bra

Felicia Ekholm / 16 Juni, 2013 - 09:28 / Allmänt
0 kommentarer

Båten är den bästa jag åkt, ärligt, hytterna är sjukt fräscha, stort fönster, platt tv och stort badrum. Ätit as god frukost och hink sedan till hytten för vila upp oss lite. Snart går vi och shoppar lite.

Detta kanske blir det sista inlägget, kommer komma ett tidsinställt ikväll. Och ett varje dag sen + att jag ska försöka blogga live.

Kommer sakna bloggen och er, men ska göra allt för att jag ska kunna blogga mycket. Annars är jag tillbaka på torsdag nästa vecka, alltså om två veckor.

Stockholm city

Felicia Ekholm / 16 Juni, 2013 - 06:45 / Allmänt
0 kommentarer

På väg mot båten nu, är för trött.. Gick och la oss efter ett igår efter vi hade vart på värdens mysigaste resturang, såg ut som en djungel med småkryps läten, ibland blir det även åska. Hehe..

Båten går vid åtta idag, ska åka den nyaste båten. Haha lyx typ ;) träffar min moster och hennes familj när vi kommer till båten. Dom ska också till Finland.

Hör av mig lite senare, puss

Nytt

Felicia Ekholm / 15 Juni, 2013 - 19:07 / Allmänt
0 kommentarer

Bästa du

Felicia Ekholm / 15 Juni, 2013 - 18:40 / Allmänt
0 kommentarer

Stockholm med bästa vännen, shit va grymt!

Mat

Felicia Ekholm / 15 Juni, 2013 - 15:52 / Allmänt
0 kommentarer

Vart och shoppat ett par shorts på Gina, drog sedan till Mc Donalds - gott.

I'm ready

Felicia Ekholm / 15 Juni, 2013 - 12:22 / Allmänt
0 kommentarer

Packat klart allt, nu bär det snart av till Stockholm. Jag är på super humör och taggad som bara den! :D

Trött

Felicia Ekholm / 15 Juni, 2013 - 08:11 / Eila Puh
0 kommentarer

Inte kul att vakna tidigt och inte kan somna om. Men har lite saker att göra så var kanske bra? Nu ska jag packa det sista och städa klart mitt rum, bara ta bort lite kläder så är det klart. Dock står min hjärna still så kan inte tänka vad jag ska ha med mig.

I eftermiddag hämtar vi upp Ida och sen drar vi till Stockholm, vi ska shoppa lite och sen ska vi äta ikväll med min syster. Vi sover även hos henne ikväll. Båten går tidigt imorgon, redan klockan åtta men ska uppdatera på båten tills vi kommer över finska gränsen för då blir det inget internet. Tyvärr.

Eila 14 Juni

Felicia Ekholm / 14 Juni, 2013 - 22:16 / träning
0 kommentarer

Tanken idag var att hoppa, stod lite hinder i paddocken så valde att göra en liten bana med dom. Grindar och murar var med, saker under hindrerna osv. Vill verkligen att hon vänjer sig med detta då det kommer komma på tävlingarna. Banan hade snäva svängar, målet var att hon skulle hålla galoppen hela tiden. I kombenationen som hade tre hinder så hade hon svårt att hålla galoppen, blev sådär snabb trav emellan åt. Tog den några gången men tror hon även blev trött så gick inte precis bättre. Hon hoppade allt, galet pigg var hon. I svängarna måste jag vara galet tidlig med ytter skänkel för att hon ska hålla galoppen men med inner skänkeln så måste jag hålla ut henne så hon inte springer för mycket innåt. Om man gör det så går svängarna super! 
 
Imorgon så åker jag till stallet för att visa Jocke allt, maten osv. Han ska ju ta hand om Eila nu medans vi är borta, ska tvinga honom att han måste gå med Eila då och då. Vill inte att hon ska stå still, men förväntar mig att hon kommer se ut som en köttbulle när jag kommer hem. hehe... 
 
 
 
 
 

Skrittar av

Felicia Ekholm / 14 Juni, 2013 - 18:41 / Eila Puh
0 kommentarer

Hoppat grindar och mur idag, lite scary hinder. Eila gick som en dröm, perfekt galopp och hoppade allt jag styrde på. Prefekt avslut, sista ridpasset, nu ska hon få vila i nästan 2 veckor.

Skolavslutning

Felicia Ekholm / 14 Juni, 2013 - 13:44 / Allmänt
0 kommentarer

Där slutade jag 6an då, kan inte fatta att det är sommarlov. Men det sjunker väl in snart ;) Fällde några tårar på avslutningen, sista gången jag sitter i ett klassrum med dessa underbara människor. I två år har dom var delaktiga i mitt liv, massa skoj och skratt. Mycket bråk och tårar. Vi splittras nu, några hamnar i min klass men några hamnar i andra. Några flyttar och ja, värsta kaoset. Men först har vi en grym lång sommar framför oss!
 
Måste säga att jag älskar min klänning, så sjukt fin. Rhich Bitch henne den, hehe...
 
Om någon i min klass läser detta så älskar jag er och kommer sakna detta, verkligen.
 
 
 
 
 
 
 

S O M M A R

Felicia Ekholm / 14 Juni, 2013 - 10:30 / Allmänt
0 kommentarer

Uppe med tuppen

Felicia Ekholm / 14 Juni, 2013 - 05:35 / Allmänt
0 kommentarer

Godmorgon :)

Massa saker jag ska hinna med nu på morgonen, kan knappt fatta att jag får sommarlov idag! Men måste skynda mig, platta håret, sminka mig, på med klänning, ja listan är lång så hörs sen...

Regnar

Felicia Ekholm / 13 Juni, 2013 - 06:50 / Allmänt
0 kommentarer

Usch fy vilket dåligt väder, regnar för fullt. Blir att ha på sig gummistövlar och regnjacka idag när vi ska paddla kanot. Vill verkligen inte göra det :(

I eftermiddag så ska Eila longeras i manegen. Efter så ska jag förbereda allt för ikväll och imorgon, avslutningsmiddag ikväll som jag fixade, hehe idéer har jag ibland ;) och sen även till avslutningen imorgon, hann inte raka benen igår så blir väl att gör det idag.

Ni får ha en bra dag!

Torsdag kväll

Felicia Ekholm / 12 Juni, 2013 - 21:08 / Allmänt
0 kommentarer

Dålig update, men har haft fullt upp. Hos frissan tog det nästan 3 timmar, men det är mycket ljusare nu så var nog värt det! Efter det så åkte jag hem och sedan tillbaka till stan då jag och pappa köpte pizza. Sen var det bara vidare till stallet och red, kom precis hem. Utvärderingen av ridpasset kommer komma imorgon.

Brb, duscha och raka benen. Sen tittar jag in igen!

Onsdag

Felicia Ekholm / 12 Juni, 2013 - 06:39 / Allmänt
0 kommentarer

Idag är det den sista dagen i själva skolan, sista dagen jag går i mellanstadiet och sista dagen jag sitter i klassrummet med alla som jag har lärt känna så sjukt bra under dom här två åren. Dags för oss små att komma upp till högstadiet ;) Förmodligen blir det inte så mycket lektioner idag. 
 
Anyway så ska jag till frisören idag vid halv två, så får alltså sluta tidigare! Men vet hur lång tid det brukar ta för mig hos frissan, förra gången hade jag närmare 60 folieslingor i mitt hår.. Kan ju säga att det tog bra mycket tid att bara göra dom. Idag blir det både folieslingor, blondt såklart och ska klippa upp håret lite, inget på längden men sp det får lite volym.
 
Eter frisören så ska jag hem och städa klart mitt rum och även packa, kommer ta många dagar för mig att packa ;) Tror även att jag får ta med mig två resväskor för allt får nog inte plats i en.. Får nog gå igenom den några gånger för vet att det är mycket som jag inte kommer använda, hehe. 
 
För Eila blir det markarbete ikväll, men det vet ni ju redan. SKa försöka få med mig någon som kan filma eller ta kort!
 
 
 
 

Natti

Felicia Ekholm / 11 Juni, 2013 - 22:46 / Allmänt
0 kommentarer

Imorgon väntar skolan på mig, får gå "hem" tidigare då jag ska till frisören vid halv 2 så måste gå lite tidigare, slutar egenligen ca halv tre så känns ganska bra att få gå hem mer än en timme tidigare ;) Haha, blir knappt någon skola för mig den här veckan för sen på torsdag så ska hela klassen och paddla, men vänta lite nu. Ska Felicia paddla? Hah, noo waaay - men jo det ska hon. Om jag var mina kompisar så skulle jag aldrig våga åka med mig. Kommer välta den där båten (haha eller vad heter det?)... Efter frisören så åker jag till stallet, markarbete med mycket liggande bommar. Få henne i en lugn takt även med bommar - en utmaning ;) 
 
Aja, hörs imorgon och håller alla tummar att appen ska fungera!
 
Natti!
 
 
 

Packar

Felicia Ekholm / 11 Juni, 2013 - 22:19 / Allmänt
0 kommentarer

Har städat mitt rum nu, har hittat halva köket under min säng. Massa grejer, usch fy! Nu har jag börjat med nästa sak, ja packa. Har kastat massa i tvätten så det ska vara fint tills vi åker, vill ju liksom inte komma dit och ha på mig massa äckliga saker ;) 
 
Min bloggapp, eller rättare sagt min mobil har spårat ur så går inte att blogga från mobilen, hoppas verkligen på att det kommer gå imorgon!
 
 
 

Eila 11 Juni

Felicia Ekholm / 11 Juni, 2013 - 18:34 / träning
0 kommentarer

Idag handlade det om tempoväxlingar, kunna korta och länga. Eilas trav börjar bli riktigt fin, hon har ett gämnt tempo och slappnar verkligen av i hela kroppen. I galoppen börjar det också gå framår, i vänster varvet kan hon verkligen länga galoppen men har svårare för att korta. I höger varvet har hon hur lätt som helst att korta men svårare att länga. Men den sista galoppen så kunde hon faktiskt korta vänster och länga höger mer än någonsin ;) En annan utmaning som vi hade idag var att hon skulle sänka sig så mycket som möjligt och efter volter, tempoväxlingar och övergångar så satt hon formen perfekt, hon reste på sig riktigt mycket och var väldigt fin! Ett svettigt men bra ridpass ;) 
 
Imorgon blir det markarbete, mycket trav/galopp bommar!
 
Kolla in schabraket, värsta sött jue! :')
 
 
 
 

Hej på er!

Felicia Ekholm / 11 Juni, 2013 - 14:45 / Allmänt
0 kommentarer

Gjort fem tidinställda till nästa vecka och veckan efter det, kommer ju nästan vara borta i 2 veckor så blir ganska mycket inlägg att göra *pust. Kommer bli ungefär 2 inställda varje dag. Ibland kanske bara ett men ska ju även försöka blogga lite live. Pappa sa även att man kunde försöka att hitta något bredband så vi har internet när vi är borta som skulle vara JÄTTE skönt. 
 
Nu ska jag till stallet, tänkte börja med att titta på lite träningar innan jag rider. Ta lite kort och så! Bildbomb senare kanske? Eila ska som sagt gå ett dressyr pass också. 
 
Anyway så mår jag mycket bättre nu, lite huvudvärk har jag men det får jag leva med ;) Skola för mig alltså imorgon!
 
 
 
 

Gulle ponny!

Felicia Ekholm / 11 Juni, 2013 - 12:44 / Eila Puh
0 kommentarer

Var i stallet tidigare och tog några bilder på Eila och Cantara som är hennes hagkompis, kan ju säga att hon är bra trött att stå i den hagen och vill ut på sommarbete nu ;)
 
 
 
 
 

Godmorgon

Felicia Ekholm / 11 Juni, 2013 - 07:52 / Allmänt
0 kommentarer

Kunde inte sova igår, låg och vred mig halva natten. Men tillslut någonstans vid 2 inatt så somnade jag. Hann i alla fall göra ett tidinställt inatt ;)
 
Idag stannar jag hemma, ska försöka äta lite idag då jag inte åt något igår, men blir inget stort för vill inte att det ska sättas fart på magen igen ;) 
 
För Eila stod det markarbete som jag nog får hoppa över, tar dressyr som det egentligen skulle vara igår. Och sen tar vi markarbete imorgon. Då kanske jag även har någon som kan filma och ta kort?
 
Tack alla för igår, kom upp till över 200, både söta stöttande kommentarer har det kommit men även någon liten "hat" kommentar. Ni som skriver dessa hatkomentarer på ett anonymt namn tycker jag ska tänka till lite, kör på nellie berntssons #skickavidarenätkärlek och ge mig tips istället med ett sant namn. 
 
Vet att inläggen blir lite dåliga nu i början, men så fort jag har kommit in i bloggningen och ni börjar lära känna mig så lovar jag att det kommer bli bättre :)
 
 

Äntligen klar

Felicia Ekholm / 10 Juni, 2013 - 21:49 / Allmänt
1 kommentarer

Gjort tre tidinställda till nästa vecka, ett som kommer på måndag, ett som kommer på tisdag och ett som kommer på onsdag. Ska sätta mig imorgon och göra tre till, hade räknat med två inställda varje dag nästa vecka, bara för att hålla er uppdaterade ;) Kommer som sagt även att försöka ta mig till ett bibliotek i finland så jag kan uppdatera lite live. 
 
Mår inte bra, mitt huvud exploderar snart även om jag har tagit tabletter. Mår så sjukt illa också men spyr inte. Hate this.
 
Imorgon så får vi se om jag kommer ta mig till skolan, om jag mår såhär så ligger svaret åt nej. Men hur det än blir så måste jag rida, tänker inte låta henne vila en dag till innan resan. 
 
Ska nu gå och tvätta bort sminket, smörja in alla dessa krämer och sedan försöka sova. Ingen aning om jag kommer lyckas men hur som helst så säger jag godnatt nu! Statistiken har vart super och hoppas att detta håller i sig och att den bara stiger nu.
 
Bilden längst ner är på mig och än av mina bästa vänner Wilma <3
 
 
 
 
 
 

Älskar er!

Felicia Ekholm / 10 Juni, 2013 - 19:57 / Allmänt
0 kommentarer

Statistiken åker bara högre och högre upp, även gulliga kommentarer kommer in! Älskar er, ni är dom bästa <3

Inget rida för mig..

Felicia Ekholm / 10 Juni, 2013 - 16:35 / Allmänt
1 kommentarer

Åkte hem från skolan på förmiddagen då jag mådde illa, sov ett tag och mådde bättre så bestämde mig för att rida men precis när jag skulle cykla iväg så får jag ett "spy-anfall", spydde inte men mår illa IGEN så har bestämt mig för att inte rida. Så nu drar jag iväg till stallet med rosa mjukis och stor tröja - bara för att jag kan! Fick anstränga varje muskel i kroppen för att le, haha skämtar inte!

Stallet

Felicia Ekholm / 10 Juni, 2013 - 16:21 / Allmänt
0 kommentarer

Suttit och gjort ett tidinställt till nästa vecka, ska göra två till senare men först bär det av till stallet! Dressyr står på schemat, tänkte jobba med tempoväxlingar och att få henne i en låg form. Kameran är med så blir lite bilder senare!
Bilden är från i fredags då min kusin tog studenten. Dom andra två är mina fina syskon ;)
 
 

Ny blogg, ny start!

Felicia Ekholm / 10 Juni, 2013 - 11:51 / Allmänt
0 kommentarer

Som dom flesta vet så bytte jag precis från horseworld till blogg.se, varför? Jo för jag tyckte hw var en för kompliserad sida. Massa saker skulle fixas bara för att få se statistiken, haha jag är alldeles för lat för att orka det ;) 
 
Anyway så är jag grymt taggad för att få börja blogga här, fått finaste headern av annaform också! Tror att dom flesta kommer hänga med hit från den gamla bloggen, men även komma lite nya läsare så gör en kort och enkel presentation av mig :)
 
Jag heter Felicia Ekholm och är 13 år gammal. Sen två år tillbaka så har jag bott i en liten by med namn Vimmerby, innan bodde jag i Västerås. Här i Vimmerby byggde jag och min mamma och pappa ett hus och jag fick min första egna häst, Eila Puh! Eila är ett 13 årigt Varmblods sto. Gick på travbanan någon gång som ung men sen blev hon sällskaps häst i 6 år. När hon var 9/10 så kom hon till en tjej som började träna upp henne till hopphäst. Eila gjorde stora framsteg och på två år så startade dom LB. Efter det fick hon komma till mig men för våran del har det gått neråt. I höstas så fick hon en ryggskada + att hon hade spääningar i stort sett i hela kroppen. Blod cirkulationen fungerade inte i hennes rumpa. Så hela vintern efter behandling och behandling och efter mer än 3 månaders vila så blev hon frisk, vi hittade en ny sadel som hon fungerar med. Men sen kom ett bakslag till och hon blev halt, dock var det inget allvarligt utan hon hade sträckt sig. Hon fick två veckors vila och NU är hon igång igen, bättre än någonsin ;) Jag och Eila har ett förhoppnings vis ett bra år framför oss. 
 
Mål och sånt kommer komma, men tror det blir nästa vecka.
 
Bara för att vi ska komma igång lite så berättar jag veckans schema för er:
 
Måndag: Dressyr för Eilas del. 
 
Tisdag: Jag ska stor städa mitt rum, Eila ska gå markarbete.
 
Onsdag: Frisören vid halv två, slinga håret och klippa mig. Eila ska ridas ut på en sväng i skogen, om det regnar så trimmar jag henne i manegen. Sen blir det att packa för helgen då jag åker till min sommarstuga i Finland på söndag!
 
Torsdag: Eila ska trimmas eller ridas ut. Middag på kvällen med klassen.
 
Fredag: Skolavslutning. Eila ska hopptränas. På kvällen fortsätter jag att packa lite.
 
Lördag: Åka till stockholm med Ida, mamma och pappa. Sover hos min syster den natten.
 
Söndag: Iväg med båten till Finland med Ida och mina föräldrar!
 
 
Som ni ser så åker jag till Finland i helgen, åka till min sommarstuga och är där i 10 dagar. Ida följer med som ska bli super kul! Denna vecka handlar också om att ska göra två/tre tidinställda varje dag till Finland då det inte finns något wifi på campingen eller i stugan :( Men kommer åka till biblioteket så ofta jag kan och uppdatera lite live!
 
Annars här på bloggen så kommer ni få läsa om allt som händer i min vardag, både i hästlivet och i mitt allmänna liv! Enjoy! 
 
 
Hör av mig snart igen!
 

Välkommen till min nya blogg!

Felicia Ekholm / 08 Juni, 2013 - 18:33 / Allmänt
6 kommentarer

Mitt första inlägg.